Phytaseمقادير قابل توجهي اسيد فيتيك در جيره هاي حاوي مواد خوراكي گياهي كه به مصرف حيوانات مزرعه ایمقادير قابل توجهي اسيد فيتيك در جيره هاي حاوي مواد خوراكي گياهي كه به مصرف حيوانات مزرعه ایدر سراسر دنيا مي رسد وجود دارد . اسيد فيتيك به مقدار اندكي توسط حيوانات تك معده اي هضم مي شود. مدفوع توليدي توسط اين حيوانات حاوي مقادير زيادي از فسفر فيتاتي است كه مي تواند به آبهايشيرين و ديگر اكوسيستم ها آسيب برساند. قابليت اندك هضم فسفر فيتاتي باعث افزايش هزينه توليدميشود زيرا براي فراهم كردن احتياجات غذايي حيوانات از فسفر قابل دسترس استفاده مي شود.

برای ادامه دانلود کنید (PDF, 329KB).

broiler meat

ویتامین E نقش مهمی در کاهش فساد گوشت و تغییر رنگ آن از طریق مبارزه با اثرات منفی اکسیداسیون ایجاد می‌کند. اکسیداسیون لیپیدها فرآیندی است که موجب فساد و تغییر رنگ گوشت می‌شود. فساد لیپیدها سریعاً پس از کشتار هنگامی که گردش خون قطع می‌شود و متابولیسم غیرهوازی آغاز می‌شود، شروع می‌شود. اکسیداسیون لیپیدها اغلب بواسطه حضور رادیکال‌های آزاد کاتالیز می‌شود. هیدورکسید و اکسید نیتروژن از جمله رادیکال‌های آزاد غالب هستند و اغلب به عنوان گونه‌های واکنش دهنده اکسیژنی (ROS) و گونه‌های واکنش دهنده نیتروژنی (RNS) نامیده می‌شوند. هنگامی که غلظت این رادیکال‌های آزاد از مقدار آستانه بالاتر رود برای مولکول‌هایی همانند لیپیدها، پروتئین‌ها و DNA مضر خواهند بود. 

برای ادامه دانلود کنید (PDF, 364KB).

pre slaughter

اگر مرحله پیش از کشتار در صنعت جوجه گوشتی همانند دیگر مراحل مورد توجه قرار نگیرد، طیور با حداکثر کیفیت مناسب وارد عملیات فرآوری نشده و در نهایت صنعت طیور با مشکل مواجه خواهد شد. بررسی چگونگی گرفتن پرنده‌ها و بار زدن آنها در کامیون می‌تواند تعداد پرنده‌های مرده در زمان رسیدن و نگهداری آنها در کشتارگاه را کاهش دهد، و همچنین می‌تواند استرس کارگران را کاهش دهد و شاید منجر به کاهش تعداد کارگران مورد نیاز برای گرفتن و انتقال پرنده‌ها به کشتارگاه شود.

 برای ادامه دانلود کنید (PDF, 334KB).

cobb sasso broiler

درک بهتر از نوع و مقدار آنزیم زایلاناز می‌تواند افزایش عملکرد را به دنبال داشته باشد. بهبود عملکرد جوجه‌ها و وضعیت بستر بواسطه افزودن زایلاناز به جیره‌‌های حاوی دانه‌هایی همانند گندم و چاودار به خوبی مشخص است. افزودن زایلاناز به جیره‌های غیر ویسکوز طیور همیشه بهبود عملکرد را به دنبال ندارد و بنابراین استفاده از این آنزیم در جیره‌های بر پایه ذرت اندک است. تحقیقات بر روی مکانیسم‌هایی که زایلاناز قابلیت هضم مواد مغذی را در جیره‌های غیر ویسکوز افزایش می‌دهد، پیشنهاد می‌کند که این تنوع در پاسخ به آنزیم ممکن است به دلیل هدف گذاری ضعیف زایلاناز، مقدار کم و یا بیش از حد استفاده باشد. بنابراین پیشنهاد می‌شود که این آنزیم در جیره‌های ویسکوز استفاده شود.

برای ادامه دانلود کنید (PDF, 320KB).

gain techmology

ورود نسل اول فنآوری ‏ها به عرصه‏ کشاورزی، در چند دهه‏ گذشته منجر به وقوع انقلاب سبز و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی شد. در اين دوره افزايش چشمگيری در کيفيت و کميت محصولات کشاورزی صورت گرفت که البته در کنار آن استفاده‏ بی‏ رويه از منابع مشکلاتی را نيز در پی داشت، اکنون با گذشت سال‏ها از وقوع انقلاب سبز و کاهش مجدد نسبت رشد توليدات کشاورزی به جمعيت جهان، لزوم به کارگيری فناوری های جديد در صنعت کشاورزی بیش از هر زمان ديگری آشکار است (ستاری نجف آبادی و همکاران، 1389). عمده فنآوری‏ هایی که اخیراً بر روی محصولات کشاورزی بخصوص دانه‏ ها صورت می‏ گیرد پرتوتابی، نانوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک است که هدف هر یک بهبود و بهره‏ وری بهتر از محصولات کشاورزی می‏ باشد.

برای ادامه دانلود کنید (PDF, 429KB).

endotoxin2

آلودگی با اندتوکسین‌ها می‌تواند عملکرد پرنده را مختل کند و هر پرنده را به نوع متفاوتی با توجه به عوامل مختلف تحت تأثیر قرار دهد. اندوتوکسین‌ها که به عنوان لیپو‌ پلی‌ساکاریدها هم شناخته می‌شوند، بخشی از دیواره سلولی خارجی باکتری‌های گرم مثبت همانند ای‌کولای، سالمونلا، شیگلا، پزدوموناس هستند که یا از دیواره سلولی باکتری‌ها کنده می‌شوند و یا بواسطه لیز شدن باکتری‌ها آزاد می‌شوند. در حالی که منابع زیادی از اندوتوکسین‌ها وجود دارد همانند هوا، گرد و غبار، غذا، آب و مدفوع ولی منبع اصلی آنها دستگاه گوارش است.

 برای ادامه دانلود کنید (PDF, 275KB).